De kendte persillesorter på markedet, opdeles ofte som kruspersille eller bredbladet persille. Hvor kruspersillen primært bruges rent æstetisk og bladpersillen bruges smagsmæssigt. Men Persille fra Ertholmene minder i vækstform og smag om bredbladet persille, men i robusthed og hårdførhed om kruspersille. Vi satte os for at undersøge om persillen fra Ertholmene havde nogle fætre eller kusiner i Europa, eller om der er tale om en sort, som adskiller sig fra andre persille-sorter på markedet.

I 2019 fik vi svar på vores nysgerrighed gennem sortsafprøvning, hvor persillen sammenlignes med eksisterende persille-sorter på det europæiske marked. Persille ”Ertholm” er helt sin egen. En ny persillesort kom på markedet. Det er i øvrigt 20 år siden det sidst skete i Danmark.

”Ertholm” fremstår meget vital og velsmagende og minder i vækstform og i smag om bredbladet persille, men har kortere stængler og er mere klimatolerant. ”Ertholm” er både egnet i sovsen og salaten og så har den en meget stærk kulturhistorie med rødder på Ertholmene.